A klíma tisztítja a levegőt?

Az bizonyára mindenki számára egyértelmű, hogy a klíma a levegőt beszívja és lehűti vagy felmelegíti és kifújja. Ezzel jelentősen meg tudja változtatni a helyiség levegőjének hőmérsékletét. Az a tény, hogy a levegő a klímán keresztüláramlik, adja a levegő megszűrésének lehetőségét.

A klímában elhelyezett különféle szűrőrendszerek a legalapvetőbb „szúnyoghálótól” a legkomplikáltabb megoldásokig kényeztethetik a felhasználót. Míg a legalacsonyabb szűrőfokozat mindössze a lódarazsakat képes megfogni, addig a minőségi szűrőrendszerek akár a baktériumokat és polleneket is kivonják a levegőből. Az ilyen megoldások akár a légúti betegségben szenvedők számára is lehetővé teszik a klíma használatát bonyodalmak nélkül.

Mivel minden gyártó más és más megoldást és elnevezést használ, ezen kereteken belül nem áll módunkban mindegyiket felsorolni, de néhányat azért szeretnénk kiemelni:

  • Nanoe-G szűrőrendszer: A nanotechnológiával működő rendszer finom e-ion részecskéket bocsát ki, amelyek a levegőben lebegő baktériumok és vírusok 99%-át hatástalanítják a beltéri egység szűrőjében, ezzel biztosítva a tiszta levegőt. A szagok semlegesítésével sokkal kellemesebbé és egészségesebbé teszi a környezetet.
  • Apple catechinszűrő: A szűrő először elektrosztatikus úton kiszűri az apró porszemcséket, gombaspórákat és minden káros mikroorganizmust. Második lépésben az erősen antioxidáns hatású katechin vegyület elpusztítja a kórokozókat.
  • Szagtalanító ionszűrő: A hosszú élettartamú szagtalanító ionszűrő semlegesíti a baktériumokat és felfrissíti a levegőt. A berendezés így biztosít tiszta, baktériummentes, egészséges levegőt akkor is, ha nincs lehetősége szellőztetni.

 

http://www.geoklima.hu/ajanlat-keres

Árajánlat kötelezettségek nélkül