Fűtés klímával

A mai korszerű inverteres klímákkal nagyon jó hatásfokkal és komfortosan lehet fűteni a lakásunkban, így pénztárcabarát megoldást nyújtanak otthonunk felmelegítésére az átmeneti időszakban, vagy akár a nagy mínuszokban is.

Tökéletesen alkalmasak például egy hálószoba felfűtésére lefekvés előtt vagy a nappaliban tévézéshez egy hidegebb napon.
Ezekben a klímákban nem fűtőszál melegíti a levegőt, mint a hősugárzókban, hanem a kültéri egység készíti a meleget a benne lévő hűtőközeg segítségével. 

A fűtő üzemmódban a klímában fordítva működik a hőáramlás: belül képződik a meleg, míg a kinti hőcserélőt hűteni fogja a készülék.
Fontos tudnivaló hogy a kültéri egységeknél -főleg párás időben- lekondenzálódik a nedvesség és a kültéri tálcában csapódik le, illetve kifolyik a klíma alján.

Ez a folyadék a hideg időben megfagyhat és feltorlódhat a tálcában, majd a klíma kültéri egységének lapátját elérve tönkreteheti a klímánkat.

Ennek a jelenségnek a megelőzésére alkalmazzuk a kültéri cseppvíztálca fűtését egy behajlítható fűtőszál és az ezt bekapcsoló termosztát beépítésével.

A termosztát nulla fok alatt bekapcsolja a fűtőszálat és nem engedi belefagyni a lekondenzálódott párát a lefolyóba.

Nem mindegyik típus alkalmas a hazai viszonyok között a teljes téli időszakban való fűtésre, ellenben vannak olyan klímák, amelyeket kifejezetten erre optimalizáltak a gyártók. Ezek a készülékek akár tartós, -25 °C-ban is működnek.

 

http://www.geoklima.hu/ajanlat-keres

Árajánlat kötelezettségek nélkül